Wellness actueel blogs


Ondernemer belicht: Mike Dekker

Ondernemer belicht: Mike Dekker

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?

Total Wellness Company realiseert jouw wellness wens; een eigen sauna, stoomcabine, buitenspa, zwemspa of een complete wellness ruimte in jouw huis, tuin of bedrijf. We installeren onze producten zowel bij mensen thuis als bij hotel(ketens), sportscholen en wellness bedrijven.

 

Het is van belang dat je goed advies inwint en hulp inschakelt bij ons als wellness leverancier zodat je een lange tijd optimaal kan genieten van jouw nieuwe wellness product. Wij bespreken de mogelijkheden vanuit ons (bouw)technisch inzicht, informeren je over de actuele trends en leveren en plaatsen vervolgens de kwaliteitsproducten die je dan ook van ons verwacht. We zijn officieel dealer van een aantal bekende merken, bijvoorbeeld HotSpring Spa’s, JEE-O, Sunshower en Tylö. Daarbij vinden wij duurzaamheid van onze producten belangrijk. Wij maken onze producten zo duurzaam mogelijk en adviseren onze klanten hoe zij dat zelf kunnen voortzetten. Dat is wat wij doen; je inspireren, adviseren en het project uiteindelijk zelf voor jou realiseren.

 

Wij begeleiden jouw project vanaf het idee en tot na de oplevering van het product.

Want ook voor het nodige onderhoud van de producten en voor het kopen van onderhoudsmiddelen of wellness accessoires kun je bij ons terecht. Door goed onderhoud van je product verleng je de levensduur en geniet je er dus optimaal van.

 

Het weekend van 22 en 23 juni 2024 houden wij open dagen om bezoekers over onze wellness producten te vertellen en ze daarmee te inspireren. Kom vrijblijvend langs en bij interesse profiteer je van speciale aanbiedingen op onze producten.

 

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?

Zorg voor beleving. Zodra onze klanten ons bezoeken voelen ze direct een ontspannen wellness sfeer. Dat is in ieder geval ons streven. Dat start bij het ontvangst in onze showtuin, ontspannen achtergrondmuziek in kantoor, wellness geuren in de showroom, eventueel het geluid van het geknisper van de houtgestookte saunakachel. Onze klant is tijdens het overleg omringd door onze wellness producten. Binnen en buiten. Zo zorgen we dat het gevoel past bij onze producten en diensten. Om alvast een voorproefje te geven van de ontspanning die het wellness product de klant gaat brengen.

 

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?

Samenwerking is heel belangrijk om bij nieuwe klanten onder de aandacht te komen en elkaar als ondernemers te versterken. Een voorbeeld is de samenwerking met Stephanie Pater van Lifs Interior Design bij het aanbieden van wellness producten. We kopen zoveel mogelijk lokaal in, zoals ons verpakkingsmateriaal bij CiRoPack. Maar ook inkoop van planten voor onze showtuin bij de Aalsmeerse Plantenhal, een deel van het onderhoud in de tuin wordt verzorgd door Johan van Beek, belettering van onze bedrijfsbussen via HOB Heiloo en het onderhoud aan de bussen bij Peter Pilkes.

 

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?

Wij zijn een familiebedrijf. Samen met mijn ouders ben ik mede eigenaar van Total Wellness Company maar daarnaast werk ik ook met mijn beide zussen in ons bedrijf. Ons bedrijf bestaat volgend jaar 25 jaar. Gestart door mijn ouders en nu aan mijn zussen en mij om hier nog veel succesvolle jaren aan vast te plakken. Ons jubileumjaar gaan we uiteraard vieren!

 

Aan welke ander lid van Ondernemend Heiloo geef jij het stokje door en waarom?

Wij denken aan Barry de Vries van Barry de Vries Auto’s. Hij is ook als jonge ondernemer gestart en timmert inmiddels al weer heel wat jaren aan de weg. Mocht hij al aan het woord zijn geweest of druk met zijn werkzaamheden zijn, dan vragen wij tijdens de Ronde Tafel van  Ondernemend Heiloo (op 11 juni) die bij ons wordt georganiseerd welke ondernemer antwoord wil geven in deze rubriek.

 

Bron: Ondernemend Heiloo

Open Wellness Tuin 2024

Zaterdag 22 juni 10.00 - 17.00 uur

Zondag 23 juni 11.00 - 16.00 uur

 

Bezoek ons familiebedrijf, zie de nieuwste wellness trends en laat je inspireren.

 

In onze showtuin zie je HotSpring Spa's, Riptide zwemspa, buitensauna, JEE-O douches een dompelton en meer. Binnen in de sfeervolle en pas gerealiseerde showroom zie je de nieuwste saunamodellen, saunakachels en bedieningen, polyester stoomcabine en maatwerk stoombad, infraroodcabine, luxe bad en verschillende bad- en douchegarnituren.

 

Kom vrijblijvend langs en bij interesse profiteer je van speciale kortingen op onze producten.

11 gezondheidsvoordelen van een sauna

Er is al veel bekend over wat de sauna kan doen voor uw gezondheid, en met reden. Fysiek is er niets dat zo intens versterkend is dan een diepe zweetsessie, elke dag. Spanning verdwijnt. Spieren ontspannen. Mentaal ontspannen en herleven we, en zijn klaar voor wat de dag ook brengen mag. 

 

Een paar minuten per dag is alles wat er nodig is om u goed te voelen en er beter uit te zien. De reactie van het lichaam op milde aanhoudende warmte is goed gedocumenteerd en wordt elke dag bewezen door mensen over de hele wereld. En daarom zijn er steeds meer artsen die de sauna aanbevelen vanwege de helende en reinigende werking.

 

De 11 voordelen voor de gezondheid op een rij

 

1. De sauna verbetert de cardiovasculaire prestaties

In de hoge temperaturen van een traditionele - of een infraroodsauna wordt de huid warm en de kerntemperatuur van het lichaam stijgt. Het is bewezen dat regelmatig saunagebruik het risico reduceert van met name fatale hartstilstand en hersenbloeding.

 

2. De sauna helpt bij herstel na het sporten
Men herstelt sneller van spierpijn na het sporten door saunagebruik. Door de verhoging van het groeihormoon en het spierherstel na saunagebruik wordt ook krachttraining effectiever.

 

3. De sauna voert gifstoffen af

Door de warmte van de sauna rijst de kerntemperatuur van het lichaam. Transpiratieproductie is oorspronkelijk bedoeld ter afkoeling van het lichaam, en bestaat voor 99% uit water. Echter, intens transpireren in de sauna helpt bij het afvoeren van lood, koper, zink, nikkel, chroom en schadelijke chemicaliën.

 

4 Reductie van de kans op alzheimer met 65%

Een 20 jaar lopende studie door Dr. Jari Laukkanen en zijn collega's aan de universiteit van Oost-Finland, met meer dan 2300 deelnemers, heeft aangetoond dat regelmatig saunagebruik (4-7 keer per week) bij 80 graden gedurende 19 minuten het risico op Alzheimer en dementie significant verlaagde. De controlegroep gebruikte de sauna zelden tot nooit.

 

5. De sauna vermindert stress

Saunagebruik kan lichaam en geest helpen met stress om te gaan en het risico op een depressie en andere mentale aandoeningen te reduceren. Daarbij draagt de cardio-respiratoire fitness ook bij aan de therapeutische effecten bij depressie en angststoornis. 

 

6. De sauna laat u dieper slapen

Research wijst uit dat u dieper en meer ontspannen slaapt na saunagebruik. Dit komt door het vrijkomen van endorfines en het dalen van de lichaamstemperatuur na de warmte in de sauna. Saunagangers wereldwijd genieten van deze heerlijke diepe ontspannende slaap.

 

7. De sauna helpt bij het bestrijden van ziektes

Medische research wijst uit dat saunagebruik de kans op ziektes zoals verkoudheid en griep significant vermindert. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de warmte van de sauna worden er sneller witte bloedlichaampjes geproduceerd die ziektes en virussen bestrijden. Daarbij worden ook verstoppingen van holtes bij verkoudheden of allergieën verlicht.

 

8. De sauna verbrandt calorieën

Volgens medisch onderzoek van het Amerikaanse leger (Ward Dean, MD) "kan een matig geconditioneerde persoon gemakkelijk 500 gram in een saunasessie uitzweten en daarbij 300 calorieën.

 

9. De sauna reinigt de huid

Wanneer het lichaam intens begint te transpireren wordt de huid gereinigd en worden dode huidcellen vervangen. Bacteriën worden weggespoeld uit de epidermale laag en poriën. De circulatie verbetert en de huid ziet er gezonder en mooier uit.

 

10. Recreatie en socializing

Hoewel het sociale aspect zelden wordt genoemd is dit toch een belangrijk voordeel van de sauna. De sauna kan een fijne privéplek zijn om te relaxen, maar zeker ook een plaats waar men samen met vrienden en/of familie kan genieten. 

 

11. Het voelt zo goed

En het voelt niet alleen goed, het ís ook goed voor u.

 

Bron: TylöHelo

Ontprikkelen met wellness

Je drukke sociale leven, altijd "aan" staan op je werk en 24/7 bereikbaar zijn; dat kan stress opleveren. Hoe "ontprikkel" jij? Wij delen een vijftal wellness tips met je die je hierbij kunnen helpen.

 

1. Neem een wellness-momentje. Ontspan en voel je na afloop als herboren! Groot bijkomend voordeel; jouw mobiel is meestal niet bestand tegen saunawarmte en spawater. Leg je telefoon dus met een gerust hart buiten de ruimte van de sauna, stoomcabine of buitenspa en word niet in de verleiding gebracht even snel te reageren op de oproepen van je mobiel.

2. Focus op een ding. Ook al kunnen we veel tegelijkertijd, doe soms bewust één ding op het moment. En houd alleen je aandacht daarbij. Gebruik een saunageur zoals frisse eucalyptus of warm lavendel om de omgeving een fijne sfeer te geven. Ook kleurlicht helpt je stemming te beïnvloeden. 

3. Bewonder. Zit je in de buitenspa of buitensauna, kijk om je heen. Richt je aandacht op de natuur om je heen, voel bewust de wind of zon op je gezicht. Adem rustig in en uit en geniet van je omgeving.

4. Maak tijd voor je partner/gezin. Doe samen een activiteit en ontspan met elkaar. Pak er bijvoorbeeld weer een keer een ouderwets kaart- of bordspel bij en ga de strijd met elkaar aan. Heb je een HotSpring buitenspa, gebruik een waterproof kaartspel.

5. Sta open voor je gedachten. Lig je in de sauna, gebruik dan de 15 minuten op de zandloper om je gedachten de vrije loop te laten. Schieten je gedachten alle kanten op, laat ze maar komen en gaan. Wie weet lost het je spontaan een boel gepieker op of popt er een ander creatief idee op.

Wat doet kleurlicht van wellness met jou?

Kleurentherapie is een populaire wellness-behandeling die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Deze therapie maakt gebruik van verschillende kleuren om een positief effect te hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van een persoon. In deze blog zullen we bespreken hoe kleurentherapie werkt en wat de mogelijke effecten ervan zijn op het menselijk lichaam.

 

Kleurentherapie werkt door het gebruik van verschillende kleuren om het lichaam te beïnvloeden. Elke kleur heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan worden gebruikt om specifieke problemen aan te pakken. Bijvoorbeeld; rood wordt vaak gebruikt om energie en vitaliteit te verhogen, terwijl blauw wordt gebruikt om een gevoel van kalmte en ontspanning te bevorderen.

 

Wanneer iemand wordt blootgesteld aan een bepaalde kleur tijdens kleurentherapie, wordt deze kleur via de ogen naar de hersenen gestuurd. De hersenen verwerken vervolgens de kleur en sturen signalen naar het lichaam om verschillende reacties te veroorzaken. Dit kan variëren van het verhogen van de hartslag tot het verminderen van stress en angst.

 

De effecten van kleurentherapie zijn afhankelijk van de kleur die wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, blauw kan helpen om de bloeddruk te verlagen en angst te verminderen, terwijl groen kan helpen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften. Andere kleuren, zoals rood en geel, kunnen helpen om energie te verhogen en het gevoel van welzijn te bevorderen.

 

Deze kleuren activeer je met gemak in een stoomcabine, sauna, of buitenspa, zoals onze HotSpring Spa's of Riptide Spa's. Stel één kleur in of laat de kleuren rouleren. Neem de tijd om de kleuren op je te laten inwerken en hun werking op jouw gemoedstoestand te laten ontstaan. De kleuren geven sowieso in het donker een prachtig effect in de tuin of de tuinkamer waardoor een sfeervol geheel ontstaat. 

 

In conclusie, kleurentherapie is een waardevolle behandeling via verschillende wellness producten en kan positieve effecten hebben op het menselijk lichaam en de geest. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, verlichting van stress of verbetering van de algehele gezondheid, kleurentherapie kan een goede keuze zijn. 

De kracht van de sauna

Waar is de sauna goed voor?

De sauna kan je helpen je algemene gezondheid te verbeteren. Zo blijkt uit een onderzoek van universiteitskliniek Charité in Berlijn dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt en maakt daardoor antistoffen aan. Geregeld saunabezoek beschermt je beter tegen verkoudheid, al vermindert het de symptomen niet.

Onderzoekers aan de Universiteit van Rurku in Finland ontdekten dat mensen die een halfjaar lang twee keer per week naar de sauna gaan, na een maand 30 procent minder last van verkoudheid hebben dan mensen die nooit een sauna van binnen zien.

 

 

Vaak last van spierpijn?
Probeer dan eens een infraroodsauna. Uit een onderzoek, uitgevoerd door het Medisch Spectrum Twente in Enschede, blijkt dat zo’n sauna een positief effect heeft op je lichaam. Naast spierpijn kan het bijvoorbeeld ook rugpijn verminderen. De lampen in een infraroodcabine verwarmen je lichaam, de stralen dringen diep in je huid door. Door de warmte verbetert de doorbloeding in je lichaam én ontspant de huid. De kans is groot dat je niet langer last hebt van je spieren, of in elk geval veel minder.

 

Ontspannen en reinigend effect

Je lijf reageert flink op de warmte in de sauna. Als reactie daarop werkt je lichaam – net als tijdens een stevige workout – hard om af te koelen: je gaat zweten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat poriën zich openen en je bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan je huid goed schoon worden. Je raakt zo niet alleen vocht kwijt, ook overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd.

 

Drie fabels over gezondheidseffecten van de sauna

Uit een onderzoek van dr. Doreen Kowatzki aan de Universiteit van Jena, gepubliceerd in Dermatology, blijkt overigens dat de sauna niet alleen reinigend werkt maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Bovendien gaat herstel bij vochttekort of een verstoorde PH-waarde sneller. Uit dezelfde studie blijkt ook dat hoe vaker je de sauna neemt, hoe meer voordeel je huid er van heeft: die wordt er elke keer wat sterker van.

 

Bron: Men's Health

Sauna-, whirlpool-/stoomgeur eucalyptus super gezond

De geur kan je helpen:

Stress te verminderen

Je stemming te verbeteren

Vrijer te kunnen ademen

Meer energie te krijgen

Scherper te kunnen denken

Ziekteverwekkers op afstand te houden

Kortom; heel veel voordelen

 

Saunageur eucalyptus

Deze saunageur, whirlpoolgeur en stoomgeur is niet voor niks favoriet bij onze klanten. De geur heeft eigenlijk altijd een positief effect. Of je nu je stemming wilt opbeuren of je verkoudheid wilt verhelpen, eucalyptus helpt je daarbij. 

 

En wist je dat?

 • Voor de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, is de eucalyptus een heilige boom. Hij vertegenwoordigt de onderverdeling in onderwereld, aarde en hemel.
 • Geen zin in muggen? Plant dan zeker weten een eucalyptusboom in je tuin of zet een klein struikje weg op je nachtkastje. Ook vliegen moeten niet veel van eucalyptus hebben.
 • Het schijnt dat de geur van eucalyptus je focus en concentratievermogen vergroot, plus je energieniveau opvijzelt. 
 • Van eucalyptus wordt beweerd dat het de lucht kan zuiveren. 
 • Van oudsher is eucalyptus een vast ingrediënt van menig hoestpastille of -siroop. Van verkoudheid tot keelpijn, van hoesten tot allergie: eucalyptus biedt verzachting. Zijn kracht zit hem vooral in het vermogen om slijm op te lossen. 
 • Heb je hoofdpijn of spierpijn? Duik dan in een bad waaraan je tien druppels etherische eucalyptusolie hebt toegevoegd. Ga lekker badderen en kijk of je daarvan opknapt.
 • Bij wondjes, insectenbeten of kleine verbrandingen kan deppen met een mengsel van etherische eucalyptusolie en kokosolie de genezing helpen en ontstekingen voorkomen, doordat eucalyptus bacteriën op afstand houdt.

Bron: gezondnu.nl

 

Oriënteren op een (zwem)spa?

De levering en plaatsing van een (zwem)spa wordt uitgebreid voorbereid voordat deze daadwerkelijk op zijn plek staat.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het oriënteren op een (zwem)spa? Wij geven je een aantal tips!

 

De aanschaf van een buitenspa of zwemspa doe je meestal niet van de ene op de andere dag. Maak daarom een wensenlijstje; waarom wil je de spa aanschaffen en wat vind je daarbij belangrijke functie van de spa?

 

We helpen je met een handige checklist:

 • Waar ga je de spa voor gebruiken? Relaxen, bevorderen bloedsomloop, massage spieren, bevorderen conditie, borrelen met vrienden, quality time gezin, etc.
 • Met hoeveel mensen maak je gemiddeld gebruik van de spa? 2 - 7 personen.
 • Hoeveel ruimte heb je voor de spa? Houd rekening met ruimte om de spa heen voor het afliften van de afdekking/cover van de spa, eventueel met afdekking liftsysteem, het onderhoud aan de techniek.
 • Hoe belangrijk vind je het design van de spa?
 • Hoe belangrijk vind je sfeervolle verlichting in en buiten de spa?
 • Wens je een ligplateau in de spa naast zittingen?
 • Alleen zwemruimte in de zwemspa of een combinatie zwemmen en bubbelen?
 • (Gedeeltelijk) verdiept plaatsen in de tuin, in de woning of op een terras?
 • Wat is de ondergrond van de spa? Is deze vlak en draagkrachtig?
 • Wenst u de spa op een dakterras? Zorg ervoor dat de aannemer schriftelijk bevestigt wat het maximale gewicht op het dakterras mag zijn.
 • Heeft u voorkeur voor bepaalde kleurtypen? Lichtgrijs, antraciet, bruin, of stijlen zoals beton, hout of steen?
 • Heeft u dichtbij de spa een watervoorziening? Bijvoorbeeld waterkraan voor koud of zelfs warm water?
 • Heeft u dichtbij de spa een afvoer aangesloten op de riolering?
 • Welke periode heeft u zelf in gedachten voor het plaatsen van de spa?
 • Vraag naar de gemiddelde levensduur van de spa. Er zijn spa's in een grote prijsrange beschikbaar maar let op; ze zeggen niet voor niks goedkoop is duurkoop. 
 • Lees reviews op internet over het spamerk.
 • Vraag naar de herkomst van het spamerk. 
 • Bekijk de garantie van de spa die vaak uit diverse onderdelen en bijbehorende jaren bestaat.
 • Bekijk de spa in een natuurlijke omgeving, zoals deze ook bij jou bijvoorbeeld in de tuin zal worden geplaatst, voor een reëel beeld van de spa. 

 

25 sauna’s én een stoombad bij Inntel Hotels klaar voor gebruik

"Inntel Hotels Marina Beach 4 maart officieel geopend" 


Afgelopen donderdag is Inntel hotels Den Haag Marina Beach officieel geopend! En daarmee zijn ook onze 25 sauna’s en een stoombad in gebruik genomen.

 

De gasten van het hotel kunnen genieten van hun eigen wellness kamer inclusief sauna met uitzicht over de Noordzee, het Noorderstrand en de skyline van Den Haag. Is een van de wellness kamers volgeboekt, ervaar dan de ruime sauna en het stoombad op de bovenste verdieping van het hotel. Hier kun je heerlijk ontspannen en vanuit de infinity pool genieten van een prachtig uitzicht over de kust.

 

 

De “zeilen” het hotel schitteren tegen een achtergrond van zee en strand. Dit iconische hotel telt 13 verdiepingen en heeft een prominente positie op de kop van het Noordelijk havenhoofd.


"Inntel Hotel Den Haag Marina Beach; een plek voor een gezonde dosis Vitamin Sea."

 

In opdracht van het Nederlandse bouwbedrijf Boele & Van Eesteren en toonaangevend Volker Wessels Vastgoed hebben wij de wellness producten gerealiseerd. Een fijne samenwerking heeft gezorgd voor een prachtig resultaat.

Impressie resultaatBescherm uw wellness spa en buitendouche bij vorst en sneeuw

 

Bescherm uw spa en geniet van de winterse ambiance

Een spasessie in de sneeuw is een unieke ervaring! Sneeuw in Nederland gebeurt niet vaak dus geniet ervan zodra het kan. Dit winterse weer brengt ook een aantal aandachtspunten voor u mee om uw spa goed te beschermen tegen de kou en sneeuw.


Harde wind

Zorg ervoor dat uw cover dicht en vergrendeld is. Heeft u een beschermende hoes voor de cover? Plaats deze over de cover en snoer de hoes goed vast. Hiermee voorkomt u dat regenwater en vuil onder de cover door wordt geblazen en in het uiterste geval, uw cover open waait. 

 

Dik pak sneeuw op de spacover

Uw spacover kan wel wat gewicht dragen maar valt er veel sneeuw, veeg de sneeuw dan van de spa af. Bijvoorbeeld met een bezem of wisser. Hiermee voorkomt u te veel gewicht en uiteindelijk gesmolten ijs op de cover.

 

Staat uw spa leeg

Omdat u bijvoorbeeld het liefst geniet van uw spa in het voorjaar en de zomer? Dan raden wij u toch aan de spa tijdens de koude dagen te vullen en verwarmen. Laat de spa via de circulatiepomp circuleren om bevriezing in de leidingen tegen te gaan. Laat u uw spa leeg staan, zorg er dan voor dat er geen water in de leidingen meer aanwezig is en u de pomp in de technische ruimte heeft ontkoppeld.

 

Spa gevuld met heerlijk warm water en voorbereiding opgevolgd?

Dan rest ons u vooral een hele fijne spasessie toe te wensen met een prachtige blik op uw tuin in winterse sfeer.

 

Water buitendouche afsluiten

Extreme vorst wordt verwacht. Wij adviseren u uw buitendouche af te tappen zodat er geen water meer in de leidingen aanwezig is. Is uw buitendouche voorzien van een thermolint dan raden we evengoed aan om deze af te tappen (leeg te laten lopen) vanwege de lage temperaturen. Ter voorkoming van mogelijke schade aan uw douche en leidingen.

 

Water afsluiten en leidingen leeg

Als u het water buiten afsluit en de waterleiding laat leeglopen op het aftappunt, dan is het belangrijk dat de douche op de 'open' stand wordt gezet zodat het water terug kan lopen en er geen water meer in de leidingen achterblijft. Laat de douche op deze 'open' stand staan totdat u uw water weer aansluit.

 

Tip voor afsluiting saunasessie

Maakt u regelmatig gebruik van uw buitendouche na een saunasessie? Geniet dan juist nu van een heerlijke saunaronde en koel af in de sneeuw! Een heerlijke beleving die de meeste mensen niet dagelijks meemaken!

 

Vraag over winterklaar maken spa of buitendouche? Stel ze ons


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wellness bij Inntel Hotel Den Haag Marina Beach

"Op de kop van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen" 


Vandaag zijn wij officieel gestart aan een fantastische opdracht voor het nieuwe Inntel Hotel Den Haag Marina Beach.

 

22 sauna's op maat in de stijlvolle kamers met zicht op de Noordzee én een professionele sauna en stoombad in het Wellness Badhuis.

 

In het voorjaar 2021 zal dit prachtige hotel op de kop van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen openen.

  

Alle Inntel Hotels locaties vertellen in thema en architectuur het verhaal van de omgeving waar zij staan. Strand en haven reflecteert op moderne wijze in het design van Marina Beach. De architectuur van het gebouw is geïnspireerd op zeilen, op de havens en strandsporten in Scheveningen. 

 

"Inntel Hotel Den Haag Marina Beach; een plek voor een gezonde dosis Vitamin Sea."


In opdracht van het Nederlandse bouwbedrijf

Boele & Van Eesteren en toonaangevend Volker Wessels Vastgoed realiseren wij de wellness producten.

 

Het nieuwe hotel telt maar liefst 226 stijlvolle hotelkamers, heeft een Bar & Brasserie met buitenterras.

 

Het hotel krijgt naast onze wellness producten een infinity pool, massageruimte, fitness en een buitenzwembad aan het strand. Zowel sportactiviteiten als ontspanning zijn binnen handbereik.


Zonovergoten Wellness Belevingstuin

Vorige week zaterdag ontvingen wij bezoekers met interesse in wellness producten tijdens onze Open Wellness Belevingstuin. Omdat spontaan bezoek dit jaar vanwege het coronavirus niet mogelijk was, hebben geïnteresseerden zich aangemeld voor bezoek op vastgestelde tijden. 

 

Als wellness leverancier hebben wij in onze belevingstuin diverse luxe wellness producten te bezichtigen en ervaren. Zoals buitensauna’s, HotSpring Spa's, JEE-O buitendouche, dompelton, lounge meubilair en meer. Met het prachtige weer van zaterdag 20 juni konden de bezoekers genieten van de producten die in een natuurlijke omgeving worden getoond. 

 

In de binnenruimte staan wellness producten die in huis geplaatst kunnen worden. Hier stap je binnen in een fijne wellness ambiance met sfeerverlichting, saunageur en rustgevende muziek. 

 

Veel mensen besluiten dit jaar de vakantiereis over te slaan en te kiezen voor een ‘staycation’. Een comfortabele omgeving en rust in en om huis is juist in deze onrustige tijd belangrijk. Producten als een sauna of buitenspa kunnen bijdragen aan het creëren van een rustgevende plek. 

 

Mensen die zaterdag geen bezoek hebben gebracht maar wel interesse in wellness producten hebben, kunnen alsnog een afspraak maken door telefonisch of per e-mail contact op te nemen.

Onze maatregelen betreffende het Coronavirus

Foto: onze sauna bij Inntel Hotel Rotterdam

Stay safe and healthy


De gezondheid van u, onze medewerkers en onze omgeving is voor ons altijd belangrijk en nu belangrijker dan ooit. Die willen wij goed beschermen.

Vanwege het Coronavirus neemt ons bedrijf maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Wij houden ons aan de maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld. Hoe dit tot uiting komt in onze werkzaamheden en bezoeken, leggen we u graag uit.

 

Bezoek en contact Total Wellness Company

Ons kantoor en de showroom en -tuin zijn geopend op afspraak. Hierdoor zijn weinig mensen aanwezig in een ruimte. Wij schudden geen handen en houden gepaste afstand van elkaar. Zoals u altijd mag verwachten reinigen wij ons kantoor op de juiste manier om verspreiding op die manier te voorkomen. Brengt u liever geen bezoek, dan begrijpen wij dat en bieden we u de mogelijkheid via videobellen, telefonisch of per e-mail de gewenste informatie te ontvangen. 


Heeft u klachten en staat een afspraak gepland? Dan vragen wij u dit te melden en zullen we een later moment een nieuwe afspraak plannen.

 

Werkzaamheden en onderhoud aan uw wellness producten

Wij maken een afspraak met u over de datum en het tijdstip van onze komst. Komt een medewerker bij u langs voor onderhoud of plaatsing van wellness producten, dan houden wij ons ook aan de voorschriften van het RIVM. Wij schudden geen handen en houden gepaste afstand tot u en mensen in uw omgeving. Ook houden zij zich aan de gestelde hygiëne regels. Heeft u klachten en staat een afspraak gepland? Dan vragen wij u dit te melden en zullen we een later moment een nieuwe afspraak plannen.

 

Levering en verzending van wellness accessoires
Onze producten worden verzonden via PostNL. PostNL houdt het contactloos bezorgen van producten aan. Dit houdt in dat zij uw toestemming vragen om voor u te tekenen voor ontvangst van pakketten. Hierdoor hoeft u dit niet te doen. Ook zij houden gepaste afstand aan. 

 

Door met elkaar deze maatregelen te hanteren, beschermen wij elkaar en kunnen wij hopelijk binnen een niet al te lange tijd onze omgangsvormen weer terugbrengen naar de oude en vertrouwde.

Stay at home


Foto: onze stoomcabine Inntel Hotel Rotterdam

Voel je je goed en heb je een stoomcabine of sauna in huis of in de tuin. Maak er juist nu vaker gebruik van om je weerstand te verhogen.


Het draagt onder meer bij aan:

 • Ontspanning
 • Het vrij maken van de luchtwegen
 • Stimuleren van de bloedcirculatie
 • Het bevorderen van een goede nachtrust
 • Het creëren van een regelmatig wellness moment voor uzelf

 

Wij houden de ontwikkelen van de maatregelen omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Zijn er belangrijke wijzigingen die van belang zijn voor onze klanten, dan zullen we u hier verder informeren.

 

#stayathome #staysafe #stayhealthy

Sauna en HotSpring Spa in bosrijke omgeving


In The Art of Living Magazine #4 schitteren onze sauna op maat en HotSpring Spa!

 

De moderne sauna bestaat volledig uit Hemlock hout en dat zorgt voor een serene uitstraling. Met de gedeeltelijk ingebouwde HotSpring Highlife Spa Aria heeft onze klant vanuit de spa perfect zicht op de prachtige bosrijke tuin.

 

Bekijk direct de hele reportage https://bit.ly/2qh98XM

 

Fotografie Jaro van Meerten Fotografie

Hittegolf in Nederland? Ga afkoelen en vooral genieten!

Iedereen kent het gevoel wel, eindelijk is het volop zomer in Nederland, waar we al maanden naar uitkijken, en tóch klagen we met elkaar over de hitte.

 

Je hebt verplichtingen. Je moet aan het werk, je huis bijhouden, sporten, wassen, naar de supermarkt. Tijdens een hittegolf in Nederland, ervaar je nu eenmaal niet de warmte hetzelfde dan wanneer je met alle bijkomende vrijheid van een vakantie geniet.

 

Helaas geen Zuid-Frans rosétje in de hand op het mediterraanse strand of verfrissende duik in zee, totdat het laatste stukje van de zon aan het einde van de dag ondergaat in het oceaanblauwe water en je daarna eens aanstalten maakt op te frissen voor een uitgebreid etentje in een leuk pittoresk dorpje.

 

Maar die Nederlandse hittegolf brengt je ook zoveel wel! Oké, niet alle gevoelsmatige verplichtingen die je thuis hebt kan je direct laten vallen, maar beleef de Nederlandse zomer als die er dan eindelijk is optimaal. Doe alles die paar heftige zomerdagen in het jaar iets rustiger aan en zoek naar de nodige afkoeling. Daarbij maken een aantal outdoor wellness producten je het hierbij net iets makkelijker dit te bereiken. 

 

Denk eens aan jouw achtertuin of dakterras waar de planten deze tijd van het jaar volop in bloei staan, het is ruim 35 graden, je stapt onder de JEE-O buitendouche om je even af te spoelen en al iets af te koelen met het goede idee daarna in jouw HotSpring Spa te stappen. Niet zoals je mogelijk in eerste instantie zou denken, in een warme hottub, nee je hebt de watertemperatuur verlaagd naar 27 graden. Een heerlijk frisse watertemperatuur.

 

Je opent de cover van de spa, stapt direct in het heldere water, neemt plaats in een van de koele voorgevormde zittingen of het ligplateau en voelt direct alle naar je hoofd gestegen warmte afzakken. Heerlijk genieten van het verfrissende water en mogelijk helpt een zomerse schaduwdoek boven je spa te zorgen dat je niet met je gezicht in de zon terechtkomt. Vanuit je spa kijk je direct in je tuin en geniet je van die volop bloeiende planten en bloemen of het uitzicht vanaf je dakterras op de duinen of een stad.

 

Samen met vrienden, familie, je partner of juist even een momentje voor jezelf. Als je dan toch in de bubbels zit, mag uiteraard een glaasje bubbels hier niet aan ontbreken. Al is het een uurtje want met sommige verplichtingen heb je nu eenmaal te dealen maar daar kan jij na dit verfrissende geluksmomentje weer volop tegenaan!

 

Dít kan ook jouw beleving zijn van die Nederlandse hittegolf. Zoek afkoeling, pak je rust en ga vooral genieten! 

 

Spa(t)zuiver water

Houd het water in uw spa schoon met deze tips!

Onderhoud spawater, waar beginnen?

Om de waterkwaliteit van uw HotSpring Spa op peil te houden adviseren we u regelmatig, het liefst wekelijks, met teststrips de waterkwaliteit te controleren. 

 

Ververs in ieder geval elke 6 maanden het water van uw bubbelbad.

Wordt de spa intensief gebruikt, ververs uw water dan vaker. Spawater vervangen doet u door de buitenspa eerst los te koppelen van de stroom en hem dan helemaal leeg te laten lopen.

 

Daarna kunt u de wanden reinigen, de kuip en de afdekking in de polish zetten en de spa vervolgens opnieuw vullen met vers water, test het water met een teststrip en doe daarin dan alle nodige onderhoudsproducten. Spa, groot of klein, de alkaliniteitswaarde van het water kan beste maandelijks gecontroleerd worden en moet rond de 120 ppm bedragen. 

 

De Alkaliniteit is de buffercapaciteit van het water om zichzelf te neutraliseren. Met andere woorden, een goede Alkaliniteit zorgt voor een stabiele pH-waarde. Als de waarde te laag ligt, kunt u meer van de onderhoudsproducten toevoegen volgens de doseringen op de verpakkingen. 

Chloorshock nodig voor onderhoud spa?

Net als de alkaliniteitswaarde is ook het chloorgehalte van groot belang voor de waterkwaliteit van uw spa. Een behandeling met chloor kan wekelijks nodig zijn en sowieso na onweer. Onweer trekt namelijk chloor uit het water. 

 

Wanneer u chloor toevoegt aan het water van uw spa, doe dit dan ’s avonds zodat de chloor zich mooi kan verspreiden en de kans krijgt goed in te werken, waarna uw HotSpring spa in de ochtend alweer volledig klaar is voor gebruik! Bijvoorbeeld direct nadat u gebruik heeft gemaakt van de spa is een goed moment hiervoor.

 

Gebruikt u uw spa meer dan vier keer per week? Dan is het aan te raden halverwege de week een beetje extra chloor toe te voegen voor een optimaal spa onderhoud. Vanaf 24 uur na de chloorshock kunt u de pH-waarde van het water controleren.

 

Ideaal voor uw bubbelbad is een pH-waarde van 7,6.

Filters reinigen bij onderhoud spa

Om het water van uw spa fris te houden is niet alleen de chemische behandeling, maar ook het maandelijks reinigen van de filters van groot belang als onderhoud.

 

Spafilters reinigen doet u door altijd eerst de stroom uit te zetten, waarna u de filters kunt verwijderen volgens de instructies van uw spamodel. Deze instructies vindt u vaak aan de binnenzijde van de deksel van uw filterruimte. 

 

Een aantal HotSpring-filters kunnen zelfs in de vaatwasser, heel handig en dat scheelt u veel werk! Of dat ook voor uw filter geldt, kunt u bij ons navragen.

 

Spuit de filters goed schoon, behandel ze met een filterreiniger, en spoel ze opnieuw af voor u de filters terug steekt. Maakt uw spa gebruik van een zilverpatroon, vervang deze dan ook direct bij het reinigen van de filters.

 

Hiermee garandeert u een lange levensduur van de waterfilter van uw spa.

Zo zorgt u voor spa(t)zuiver water!

Vragen? Stel ze ons gerust, we helpen je graag.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Total Wellness Social Media Feed


Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.