Wellness actueel blogs


Zonovergoten Wellness Belevingstuin

Vorige week zaterdag ontvingen wij bezoekers met interesse in wellness producten tijdens onze Open Wellness Belevingstuin. Omdat spontaan bezoek dit jaar vanwege het coronavirus niet mogelijk was, hebben geïnteresseerden zich aangemeld voor bezoek op vastgestelde tijden. 

 

Als wellness leverancier hebben wij in onze belevingstuin diverse luxe wellness producten te bezichtigen en ervaren. Zoals buitensauna’s, HotSpring Spa jacuzzi’s, JEE-O buitendouche, dompelton, lounge meubilair en meer. Met het prachtige weer van zaterdag 20 juni konden de bezoekers genieten van de producten die in een natuurlijke omgeving worden getoond. 

 

In de binnenruimte staan wellness producten die in huis geplaatst kunnen worden. Hier stap je binnen in een fijne wellness ambiance met sfeerverlichting, saunageur en rustgevende muziek. 

 

Veel mensen besluiten dit jaar de vakantiereis over te slaan en te kiezen voor een ‘staycation’. Een comfortabele omgeving en rust in en om huis is juist in deze onrustige tijd belangrijk. Producten als een sauna of jacuzzi kunnen bijdragen aan het creëren van een rustgevende plek. 

 

Mensen die zaterdag geen bezoek hebben gebracht maar wel interesse in wellness producten hebben, kunnen alsnog een afspraak maken door telefonisch of per e-mail contact op te nemen.

Open Wellness Belevingstuin, jubileumeditie!

Ons familiebedrijf bestaat 20 jaar! Hier zijn wij heel trots op en vieren dit graag samen met u, op een gepaste manier, tijdens een jubileumeditie van onze Open Wellness Belevingstuin. Inclusief mooie wellness jubileumacties!

 

Meld u direct aan voor de Open Wellness Belevingstuin op zaterdag 20 juni 2020. Hiermee voorkomen wij te veel bezoekers tegelijkertijd en kunnen we ruim voldoende afstand tot elkaar houden. Ook hanteren wij overige maatregelen en schudden we bijvoorbeeld geen handen. In de bevestigingsmail vertellen wij u hier meer over.

 

Laat u aan de Westerweg 170 in Heiloo onderdompelen in de luxe van onze wellness producten in een natuurlijke omgeving. Precies zoals het wellness product mogelijk bij u thuis tot zijn recht zal komen.

 

 

P.s. bekijk voor een sfeerimpressie deze terugblik van de Open Wellness Tuin van 2019!

 

Outdoor wellness
Bewonder in de belevingstuin bijvoorbeeld onze gloednieuwe Luna Outdoor Sauna, ronde Sauna Barrel, Luxe design JEE-O buitendouche met warm en koud water, drie HotSpring Spa's uit de verschillende collecties van dit mooie Amerikaanse merk. Neem een plekje in een van de loungesets om rustig op de producten uit te kijken en de producten in uw tuin in te beelden.

 

Wellness in uw woning
Bezoek de showroom om wellness producten voor in uw woning te ontdekken. Bekijk verschillende binnensauna's (standaard modellen en maatwerk), stoomcabine's, infraroodcabine en een whirlpool inclusief geavanceerde opties. Interesse in een maatwerk sauna of stoomcabine, dan kunt u een assortiment aan houtsoorten, glaswerk en andere materialen samenstellen om een beeld te krijgen de mogelijkheden.

 

Voldoende ruimte in deze tijden van corona

In deze tijden van corona kunnen wij de Open Wellness Belevingstuin niet houden door de poort open te zetten en iedereen binnen te laten. We hebben daarom een aanmeldmogelijkheid gecreëerd. Zo zorgen we ervoor dat er niet onverwacht te veel bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. Een fijn voordeel voor u want hierdoor kunnen wij rustig met u alle producten bekijken en u hierover adviseren.  

 

Loop samen met Jos, Mike of Ramona uw rondje door het bedrijf en krijg een uniek kijkje achter de schermen. Daarnaast vertellen zij u graag vol passie over diverse gerealiseerde projecten!

 

Kom langs! Wij hebben een hapje en drankje voor je klaar staan en ontvangen u graag.

 

 

 

Onze maatregelen betreffende het Coronavirus

Foto: onze sauna bij Inntel Hotel Rotterdam

Stay safe and healthy


De gezondheid van u, onze medewerkers en onze omgeving is voor ons altijd belangrijk en nu belangrijker dan ooit. Die willen wij goed beschermen.

Vanwege het Coronavirus neemt ons bedrijf maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Wij houden ons aan de maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld. Hoe dit tot uiting komt in onze werkzaamheden en bezoeken, leggen we u graag uit.

 

Bezoek en contact Total Wellness Company

Ons kantoor en de showroom en -tuin zijn geopend op afspraak. Hierdoor zijn weinig mensen aanwezig in een ruimte. Wij schudden geen handen en houden gepaste afstand van elkaar. Zoals u altijd mag verwachten reinigen wij ons kantoor op de juiste manier om verspreiding op die manier te voorkomen. Brengt u liever geen bezoek, dan begrijpen wij dat en bieden we u de mogelijkheid via videobellen, telefonisch of per e-mail de gewenste informatie te ontvangen. 


Heeft u klachten en staat een afspraak gepland? Dan vragen wij u dit te melden en zullen we een later moment een nieuwe afspraak plannen.

 

Werkzaamheden en onderhoud aan uw wellness producten

Wij maken een afspraak met u over de datum en het tijdstip van onze komst. Komt een medewerker bij u langs voor onderhoud of plaatsing van wellness producten, dan houden wij ons ook aan de voorschriften van het RIVM. Wij schudden geen handen en houden gepaste afstand tot u en mensen in uw omgeving. Ook houden zij zich aan de gestelde hygiëne regels. Heeft u klachten en staat een afspraak gepland? Dan vragen wij u dit te melden en zullen we een later moment een nieuwe afspraak plannen.

 

Levering en verzending van wellness accessoires
Onze producten worden verzonden via PostNL. PostNL houdt het contactloos bezorgen van producten aan. Dit houdt in dat zij uw toestemming vragen om voor u te tekenen voor ontvangst van pakketten. Hierdoor hoeft u dit niet te doen. Ook zij houden gepaste afstand aan. 

 

Door met elkaar deze maatregelen te hanteren, beschermen wij elkaar en kunnen wij hopelijk binnen een niet al te lange tijd onze omgangsvormen weer terugbrengen naar de oude en vertrouwde.

Stay at home


Foto: onze stoomcabine Inntel Hotel Rotterdam

Voel je je goed en heb je een stoomcabine of sauna in huis of in de tuin. Maak er juist nu vaker gebruik van om je weerstand te verhogen.


Het draagt onder meer bij aan:

  • Ontspanning
  • Het vrij maken van de luchtwegen
  • Stimuleren van de bloedcirculatie
  • Het bevorderen van een goede nachtrust
  • Het creëren van een regelmatig wellness moment voor uzelf

 

Wij houden de ontwikkelen van de maatregelen omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Zijn er belangrijke wijzigingen die van belang zijn voor onze klanten, dan zullen we u hier verder informeren.

 

#stayathome #staysafe #stayhealthy

Sauna en jacuzzi in bosrijke omgeving


In The Art of Living Magazine #4 schitteren onze sauna op maat en jacuzzi!

 

De moderne sauna bestaat volledig uit Hemlock hout en dat zorgt voor een serene uitstraling. Met de gedeeltelijk ingebouwde HotSpring Highlife Spa Aria heeft onze klant vanuit de spa perfect zicht op de prachtige bosrijke tuin.

 

Bekijk direct de hele reportage https://bit.ly/2qh98XM

 

Fotografie Jaro van Meerten Fotografie

Hittegolf in Nederland? Ga afkoelen en vooral genieten!

Iedereen kent het gevoel wel, eindelijk is het volop zomer in Nederland, waar we al maanden naar uitkijken, en tóch klagen we met elkaar over de hitte.

 

Je hebt verplichtingen. Je moet aan het werk, je huis bijhouden, sporten, wassen, naar de supermarkt. Tijdens een hittegolf in Nederland, ervaar je nu eenmaal niet de warmte hetzelfde dan wanneer je met alle bijkomende vrijheid van een vakantie geniet.

 

Helaas geen Zuid-Frans rosétje in de hand op het mediterraanse strand of verfrissende duik in zee, totdat het laatste stukje van de zon aan het einde van de dag ondergaat in het oceaanblauwe water en je daarna eens aanstalten maakt op te frissen voor een uitgebreid etentje in een leuk pittoresk dorpje.

 

Maar die Nederlandse hittegolf brengt je ook zoveel wel! Oké, niet alle gevoelsmatige verplichtingen die je thuis hebt kan je direct laten vallen, maar beleef de Nederlandse zomer als die er dan eindelijk is optimaal. Doe alles die paar heftige zomerdagen in het jaar iets rustiger aan en zoek naar de nodige afkoeling. Daarbij maken een aantal outdoor wellness producten je het hierbij net iets makkelijker dit te bereiken. 

 

Denk eens aan jouw achtertuin of dakterras waar de planten deze tijd van het jaar volop in bloei staan, het is ruim 35 graden, je stapt onder de JEE-O buitendouche om je even af te spoelen en al iets af te koelen met het goede idee daarna in jouw HotSpring jacuzzi te stappen. Niet zoals je mogelijk in eerste instantie zou denken, in een warme hottub, nee je hebt de watertemperatuur verlaagd naar 27 graden. Een heerlijk frisse watertemperatuur.

 

Je opent de cover van de spa, stapt direct in het heldere water, neemt plaats in een van de koele voorgevormde zittingen of het ligplateau en voelt direct alle naar je hoofd gestegen warmte afzakken. Heerlijk genieten van het verfrissende water en mogelijk helpt een zomerse schaduwdoek boven je spa te zorgen dat je niet met je gezicht in de zon terechtkomt. Vanuit je spa kijk je direct in je tuin en geniet je van die volop bloeiende planten en bloemen of het uitzicht vanaf je dakterras op de duinen of een stad.

 

Samen met vrienden, familie, je partner of juist even een momentje voor jezelf. Als je dan toch in de bubbels zit, mag uiteraard een glaasje bubbels hier niet aan ontbreken. Al is het een uurtje want met sommige verplichtingen heb je nu eenmaal te dealen maar daar kan jij na dit verfrissende geluksmomentje weer volop tegenaan!

 

Dít kan ook jouw beleving zijn van die Nederlandse hittegolf. Zoek afkoeling, pak je rust en ga vooral genieten! 

 

Spa(t)zuiver water

Houd het water in uw spa helder en fris met deze tips!

Onderhoud spawater, waar beginnen?

Om de waterkwaliteit van uw HotSpring spa op peil te houden adviseren we u regelmatig, het liefst wekelijks, met teststrips de waterkwaliteit te controleren. 

 

Ververs in ieder geval elke 6 maanden het water van uw bubbelbad.

Wordt de spa intensief gebruikt, ververs uw water dan vaker. Spawater vervangen doet u door de jacuzzi eerst los te koppelen van de stroom en hem dan helemaal leeg te laten lopen.

 

Daarna kunt u de wanden reinigen, de kuip en de afdekking in de polish zetten en de spa vervolgens opnieuw vullen met vers water, test het water met een teststrip en doe daarin dan alle nodige onderhoudsproducten. Spa, groot of klein, de alkaliniteitswaarde van het water kan beste maandelijks gecontroleerd worden en moet rond de 120 ppm bedragen. 

 

De Alkaliniteit is de buffercapaciteit van het water om zichzelf te neutraliseren. Met andere woorden, een goede Alkaliniteit zorgt voor een stabiele pH-waarde. Als de waarde te laag ligt, kunt u meer van de onderhoudsproducten toevoegen volgens de doseringen op de verpakkingen. 

Chloorshock nodig voor onderhoud spa?

Net als de alkaliniteitswaarde is ook het chloorgehalte van groot belang voor de waterkwaliteit van uw spa. Een behandeling met chloor kan wekelijks nodig zijn en sowieso na onweer. Onweer trekt namelijk chloor uit het water. 

 

Wanneer u chloor toevoegt aan het water van uw spa, doe dit dan ’s avonds zodat de chloor zich mooi kan verspreiden en de kans krijgt goed in te werken, waarna uw HotSpring spa in de ochtend alweer volledig klaar is voor gebruik! Bijvoorbeeld direct nadat u gebruik heeft gemaakt van de spa is een goed moment hiervoor.

 

Gebruikt u uw spa meer dan vier keer per week? Dan is het aan te raden halverwege de week een beetje extra chloor toe te voegen voor een optimaal spa onderhoud. Vanaf 24 uur na de chloorshock kunt u de pH-waarde van het water controleren.

 

Ideaal voor uw bubbelbad is een pH-waarde van 7,6.

Filters reinigen bij onderhoud spa

Om het water van uw spa fris te houden is niet alleen de chemische behandeling, maar ook het maandelijks reinigen van de filters van groot belang als onderhoud.

 

Spafilters reinigen doet u door altijd eerst de stroom uit te zetten, waarna u de filters kunt verwijderen volgens de instructies van uw spamodel. Deze instructies vindt u vaak aan de binnenzijde van de deksel van uw filterruimte. 

 

Een aantal HotSpring-filters kunnen zelfs in de vaatwasser, heel handig en dat scheelt u veel werk! Of dat ook voor uw filter geldt, kunt u bij ons navragen.

 

Spuit de filters goed schoon, behandel ze met een filterreiniger, en spoel ze opnieuw af voor u de filters terug steekt. Maakt uw spa gebruik van een zilverpatroon, vervang deze dan ook direct bij het reinigen van de filters.

 

Hiermee garandeert u een lange levensduur van de waterfilter van uw spa.

Zo zorgt u voor spa(t)zuiver water!

Vragen? Stel ze ons gerust, we helpen je graag.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Total Wellness Social Media Feed