Wat doet kleurlicht van wellness met jou?

Kleurentherapie is een populaire wellness-behandeling die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Deze therapie maakt gebruik van verschillende kleuren om een positief effect te hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van een persoon. In deze blog zullen we bespreken hoe kleurentherapie werkt en wat de mogelijke effecten ervan zijn op het menselijk lichaam.

 

Kleurentherapie werkt door het gebruik van verschillende kleuren om het lichaam te beïnvloeden. Elke kleur heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan worden gebruikt om specifieke problemen aan te pakken. Bijvoorbeeld; rood wordt vaak gebruikt om energie en vitaliteit te verhogen, terwijl blauw wordt gebruikt om een gevoel van kalmte en ontspanning te bevorderen.

 

Wanneer iemand wordt blootgesteld aan een bepaalde kleur tijdens kleurentherapie, wordt deze kleur via de ogen naar de hersenen gestuurd. De hersenen verwerken vervolgens de kleur en sturen signalen naar het lichaam om verschillende reacties te veroorzaken. Dit kan variëren van het verhogen van de hartslag tot het verminderen van stress en angst.

 

De effecten van kleurentherapie zijn afhankelijk van de kleur die wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, blauw kan helpen om de bloeddruk te verlagen en angst te verminderen, terwijl groen kan helpen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften. Andere kleuren, zoals rood en geel, kunnen helpen om energie te verhogen en het gevoel van welzijn te bevorderen.

 

Deze kleuren activeer je met gemak in een stoomcabine, sauna, of buitenspa, zoals onze HotSpring Spa's of Riptide Spa's. Stel één kleur in of laat de kleuren rouleren. Neem de tijd om de kleuren op je te laten inwerken en hun werking op jouw gemoedstoestand te laten ontstaan. De kleuren geven sowieso in het donker een prachtig effect in de tuin of de tuinkamer waardoor een sfeervol geheel ontstaat. 

 

In conclusie, kleurentherapie is een waardevolle behandeling via verschillende wellness producten en kan positieve effecten hebben op het menselijk lichaam en de geest. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, verlichting van stress of verbetering van de algehele gezondheid, kleurentherapie kan een goede keuze zijn.