Ontprikkelen met wellness

Je drukke sociale leven, altijd "aan" staan op je werk en 24/7 bereikbaar zijn; dat kan stress opleveren. Hoe "ontprikkel" jij? Wij delen een vijftal wellness tips met je die je hierbij kunnen helpen.

 

1. Neem een wellness-momentje. Ontspan en voel je na afloop als herboren! Groot bijkomend voordeel; jouw mobiel is meestal niet bestand tegen saunawarmte en spawater. Leg je telefoon dus met een gerust hart buiten de ruimte van de sauna, stoomcabine of buitenspa en word niet in de verleiding gebracht even snel te reageren op de oproepen van je mobiel.

2. Focus op een ding. Ook al kunnen we veel tegelijkertijd, doe soms bewust één ding op het moment. En houd alleen je aandacht daarbij. Gebruik een saunageur zoals frisse eucalyptus of warm lavendel om de omgeving een fijne sfeer te geven. Ook kleurlicht helpt je stemming te beïnvloeden. 

3. Bewonder. Zit je in de buitenspa of buitensauna, kijk om je heen. Richt je aandacht op de natuur om je heen, voel bewust de wind of zon op je gezicht. Adem rustig in en uit en geniet van je omgeving.

4. Maak tijd voor je partner/gezin. Doe samen een activiteit en ontspan met elkaar. Pak er bijvoorbeeld weer een keer een ouderwets kaart- of bordspel bij en ga de strijd met elkaar aan. Heb je een HotSpring buitenspa, gebruik een waterproof kaartspel.

5. Sta open voor je gedachten. Lig je in de sauna, gebruik dan de 15 minuten op de zandloper om je gedachten de vrije loop te laten. Schieten je gedachten alle kanten op, laat ze maar komen en gaan. Wie weet lost het je spontaan een boel gepieker op of popt er een ander creatief idee op.