Sauna Outdoor


 

De voorloper van de sauna die wij vandaag de dag kennen is ontstaan in Finland. De eerste sauna was een gegraven kuil bedekt met takken en turf, stenen werden door een vuur verhit en overgoten met water wat voor meer warmte en stoom zorgde.  

 

In de loop der jaren kregen de Finnen de bouwtechniek onder de knie en kwam de sauna letterlijk van de grond. Door middel van houten boomstammen in een rechthoek op elkaar te stappelen werdt er een blokhut gebouwd die veruit comfortabeler is dan de zweedhut. De balkensauna werdt net als de zweedhut door vuur verwarmd. De houtgestookte balkensauna wordt beschouwd als de grondlegger voor vrijwel alle sauna's.

 

De buitensauna's zijn opgebouwd uit Scandinavisch vurenhout en zijn van hoogwaardige kwaliteit. De massief houtenbalken hebben een minimale dikte van 40mm en zijn op aanvraag in diverse diktes leverbaar. De dikte van de houtenbalken is bepalend voor de isolatiewaarde van de sauna, hoe dikker de balken hoe hoger de isolatiewaarde. De afgebeelde ronde buitensauna is een uniek product, het is in feite een sauna in de vorm van een wijnvat. De optimale spreiding van lucht, aangewakkerd door een elektrische of houtgestookte kachel, zorgen voor een bijzondere sauna sensatie.

 

 

Bent u geïnteresseerd in een buiten sauna dan nodigen wij u graag uit om een bezoek aan ons te brengen zodat wij uw wensen kunnen bespreken en hierop ons advies kunnen geven. U kunt contact met ons opnemen door middel van onze contactgegevens en/of via de rechter balk waar u een bel afspraak kunt inplannen.

 

Ook voor een uniek ontwerp of specifieke eisen voor bijvoorbeeld het interieur van de buiten sauna ben u welkom, wij denken graag met u mee.