Sauna


Saunabeleving

 

Uw lichaamstemperatuur begint te stijgen zodra u zich in de sauna begeeft. Dit komt door de verwarmde lucht in de sauna. Uw lichaam reageert hierop door te transpireren. Door de reinigende werking van de huidporiën wordt het bezoeken van een sauna ook wel een 'saunabad' genoemd. Door regelmatig te genieten van de sauna, wordt uw weerstand opgebouwd, afvalstoffen afgevoerd, uw eventuele stressniveau verlaagd, kortom een goede verzorging van uw lichaam.

Goed afkoelen is een onderdeel van een saunagang en essentieel voor een goede saunabeleving. Als het even kan, koel dan in een dompelton zodat de lichaamstemperatuur direct wordt verlaagd of koel af onder een koude douche. Maak uw saunabeleving compleet door tot rust te komen op een zachte loungebank. 

 

Werking van de sauna


De sauna wordt door middel van een elektrische - of houtgestookte kachel verwarmd tot een temperatuur van 80 tot wel 95 graden. Om te zorgen dat de warme lucht in de sauna blijft, zijn de saunawanden en het plafond volledig geïsoleerd en voorzien van een dampdichte laag. De sauna maakt gebruik van een hogere temperatuur in dan de infraroodcabine.
Lees hierover meer op de pagina over infraroodcabines.


Klikt met uw muis op één van de onderstaande sauna's voor meer informatie:

 

Traditioneel

Design

Op maat

Privé

Professioneel


 

 Dealer van:Tip: Perfecte saunagang

Download
Perfecte saunagang
Total Wellness Company saunagang.pdf
Adobe Acrobat document 2.2 MB