Duurzaamheid van onze sauna's

Wij bouwen duurzame sauna’s. Op verschillende manieren dragen wij met onze inkoop en werkzaamheden bij aan het behoud van onze planeet en het langdurig laten genieten van onze klanten van onze producten. Op welke manier we dat doen, lees je hier.

 

Saunahout

Een sauna wordt gemaakt van diverse natuurlijke materialen. Het grootste onderdeel bestaat uit hout. Hout heb je in verschillende soorten kwaliteit en afkomst. Een goede duurzame sauna bestaat uit saunahout van goede kwaliteit. Goede kwaliteit betekent voor ons krachtig, stevig hout met een FSC-keurmerk of duurzaamheidscertificering PEFC.

 

FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het kent twee niveaus, waarbij FSC 100% garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. 

 

PEFC is een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification. Het wordt gesteund door overheden, bedrijven en regionale organisaties. Hout met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen.

 

Het hout waar wij gebruik van maken heeft het FSC-keurmerk of duurzaamheidscertificering PEFC. Wij vinden het dan ook belangrijk dat bewust wordt omgegaan met onze planeet, ontbossing wordt tegen gegaan en schade door onverantwoord bosbeheer wordt voorkomen.

 

Want wij willen onze klanten met nog veel meer mooie duurzame sauna’s verblijden!

 

Isolatie

Een goed geïsoleerde sauna helpt om energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verminderen. Daarom vervaardigen wij onze sauna’s met hoogwaardig isolatiemateriaal. We besparen niet op de kwaliteit van onze materialen. Deze moeten gewoon goed zijn en jaren goed blijven. Glaswol is één van de meest duurzame isolatiematerialen. Het isoleert goed, helpt energie besparen en is bovendien milieuvriendelijk.

 

Ventilatie

Het is belangrijk naast het goed isoleren van de sauna ook te zorgen voor voldoende ventilatie. Een goede ventilatie zorgt niet alleen voor een gezonde luchtkwaliteit in de sauna, maar helpt ook om energie te besparen. 

 

Verwarming

Een sauna wordt verwarmd door een elektrische of een houtgestookte saunakachel. Bij elektrische saunakachels maken wij gebruik van een drietal kachelmerken die energiezuinig zijn en al vele jaren hun kwaliteit hebben bewezen. Een houtgestookte saunakachel kost uiteraard geen elektriciteit maar zorgt verbranding van hout voor de verwarming. Sommigen van onze klanten helpen wij aan schoon brandhout door overgebleven stukken resthout van sauna’s mee te geven.

 

LED-verlichting

In onze sauna’s maken wij regelmatig gebruik van energiezuinige LED-verlichting. LED-lampen verbruiken minder energie dan traditionele lampen en gaan langer mee.     

       

Onderhoud

Regelmatig onderhoud en het vervangen van versleten onderdelen kan helpen om de levensduur van de sauna te verlengen en afval te verminderen. De onderdelen en techniek die wij in onze sauna’s gebruiken kunnen wij makkelijk vervangen als dat nodig is.

 

Bouw sauna en verwerking bouwafval

Onze maatwerksauna’s worden gedeeltelijk opgebouwd in onze werkplaats. Hier hebben wij voldoende afzuiginstallaties, werken we met degelijke gereedschappen en apparatuur en is voldoende ruimte om de werkzaamheden goed uit te voeren. Vervolgens brengen we de sauna onderdelen in een keer naar de opbouwlocatie van onze klant waar we de sauna plaatsen en afmonteren. Zodat onze klant zo min mogelijk last van de bouwwerkzaamheden ervaart en afval door opbouw van de sauna zo min mogelijk is. Het afval van de bouw van de sauna wordt afgevoerd naar afvalverwerkingsbedrijven. Het resthout wordt bij gebruik van houtgestookte saunakachels opgestookt.