Bescherm uw wellness spa en buitendouche bij vorst en sneeuw

 

Bescherm uw spa en geniet van de winterse ambiance

Een spasessie in de sneeuw is een unieke ervaring! Sneeuw in Nederland gebeurt niet vaak dus geniet ervan zodra het kan. Dit winterse weer brengt ook een aantal aandachtspunten voor u mee om uw spa goed te beschermen tegen de kou en sneeuw.


Harde wind

Zorg ervoor dat uw cover dicht en vergrendeld is. Heeft u een beschermende hoes voor de cover? Plaats deze over de cover en snoer de hoes goed vast. Hiermee voorkomt u dat regenwater en vuil onder de cover door wordt geblazen en in het uiterste geval, uw cover open waait. 

 

Dik pak sneeuw op de spacover

Uw spacover kan wel wat gewicht dragen maar valt er veel sneeuw, veeg de sneeuw dan van de spa af. Bijvoorbeeld met een bezem of wisser. Hiermee voorkomt u te veel gewicht en uiteindelijk gesmolten ijs op de cover.

 

Staat uw spa leeg

Omdat u bijvoorbeeld het liefst geniet van uw spa in het voorjaar en de zomer? Dan raden wij u toch aan de spa tijdens de koude dagen te vullen en verwarmen. Laat de spa via de circulatiepomp circuleren om bevriezing in de leidingen tegen te gaan. Laat u uw spa leeg staan, zorg er dan voor dat er geen water in de leidingen meer aanwezig is en u de pomp in de technische ruimte heeft ontkoppeld.

 

Spa gevuld met heerlijk warm water en voorbereiding opgevolgd?

Dan rest ons u vooral een hele fijne spasessie toe te wensen met een prachtige blik op uw tuin in winterse sfeer.

 

Water buitendouche afsluiten

Extreme vorst wordt verwacht. Wij adviseren u uw buitendouche af te tappen zodat er geen water meer in de leidingen aanwezig is. Is uw buitendouche voorzien van een thermolint dan raden we evengoed aan om deze af te tappen (leeg te laten lopen) vanwege de lage temperaturen. Ter voorkoming van mogelijke schade aan uw douche en leidingen.

 

Water afsluiten en leidingen leeg

Als u het water buiten afsluit en de waterleiding laat leeglopen op het aftappunt, dan is het belangrijk dat de douche op de 'open' stand wordt gezet zodat het water terug kan lopen en er geen water meer in de leidingen achterblijft. Laat de douche op deze 'open' stand staan totdat u uw water weer aansluit.

 

Tip voor afsluiting saunasessie

Maakt u regelmatig gebruik van uw buitendouche na een saunasessie? Geniet dan juist nu van een heerlijke saunaronde en koel af in de sneeuw! Een heerlijke beleving die de meeste mensen niet dagelijks meemaken!

 

Vraag over winterklaar maken spa of buitendouche? Stel ze ons


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.