Spa(t)zuiver water

Houd het water in uw spa schoon met deze tips!

Onderhoud spawater, waar beginnen?

Om de waterkwaliteit van uw HotSpring Spa op peil te houden adviseren we u regelmatig, het liefst wekelijks, met teststrips de waterkwaliteit te controleren. 

 

Ververs in ieder geval elke 6 maanden het water van uw bubbelbad.

Wordt de spa intensief gebruikt, ververs uw water dan vaker. Spawater vervangen doet u door de buitenspa eerst los te koppelen van de stroom en hem dan helemaal leeg te laten lopen.

 

Daarna kunt u de wanden reinigen, de kuip en de afdekking in de polish zetten en de spa vervolgens opnieuw vullen met vers water, test het water met een teststrip en doe daarin dan alle nodige onderhoudsproducten. Spa, groot of klein, de alkaliniteitswaarde van het water kan beste maandelijks gecontroleerd worden en moet rond de 120 ppm bedragen. 

 

De Alkaliniteit is de buffercapaciteit van het water om zichzelf te neutraliseren. Met andere woorden, een goede Alkaliniteit zorgt voor een stabiele pH-waarde. Als de waarde te laag ligt, kunt u meer van de onderhoudsproducten toevoegen volgens de doseringen op de verpakkingen. 

Chloorshock nodig voor onderhoud spa?

Net als de alkaliniteitswaarde is ook het chloorgehalte van groot belang voor de waterkwaliteit van uw spa. Een behandeling met chloor kan wekelijks nodig zijn en sowieso na onweer. Onweer trekt namelijk chloor uit het water. 

 

Wanneer u chloor toevoegt aan het water van uw spa, doe dit dan ’s avonds zodat de chloor zich mooi kan verspreiden en de kans krijgt goed in te werken, waarna uw HotSpring spa in de ochtend alweer volledig klaar is voor gebruik! Bijvoorbeeld direct nadat u gebruik heeft gemaakt van de spa is een goed moment hiervoor.

 

Gebruikt u uw spa meer dan vier keer per week? Dan is het aan te raden halverwege de week een beetje extra chloor toe te voegen voor een optimaal spa onderhoud. Vanaf 24 uur na de chloorshock kunt u de pH-waarde van het water controleren.

 

Ideaal voor uw bubbelbad is een pH-waarde van 7,6.

Filters reinigen bij onderhoud spa

Om het water van uw spa fris te houden is niet alleen de chemische behandeling, maar ook het maandelijks reinigen van de filters van groot belang als onderhoud.

 

Spafilters reinigen doet u door altijd eerst de stroom uit te zetten, waarna u de filters kunt verwijderen volgens de instructies van uw spamodel. Deze instructies vindt u vaak aan de binnenzijde van de deksel van uw filterruimte. 

 

Een aantal HotSpring-filters kunnen zelfs in de vaatwasser, heel handig en dat scheelt u veel werk! Of dat ook voor uw filter geldt, kunt u bij ons navragen.

 

Spuit de filters goed schoon, behandel ze met een filterreiniger, en spoel ze opnieuw af voor u de filters terug steekt. Maakt uw spa gebruik van een zilverpatroon, vervang deze dan ook direct bij het reinigen van de filters.

 

Hiermee garandeert u een lange levensduur van de waterfilter van uw spa.

Zo zorgt u voor spa(t)zuiver water!

Vragen? Stel ze ons gerust, we helpen je graag.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.