Buitenspa in de winter

 

Warm blijven en tegelijkertijd genieten van de koele buitenlucht. Dat kan met een buitenspa!

Een heerlijke plek om te ontspannen in de koude winterdagen. En met deze tips voorkom je schade aan je spai door bijvoorbeeld vorst. Het is namelijk zonde om je buitenspa in de winter op te bergen!

Lees hier de juiste voorzorgsmaatregelen hier en geniet van je buitenspa de winter lang.

 

 

 


Instructies om je buitenspa winter klaar te maken.

 

Tip 1

 

Stel de controles van je buitenspa op “Auto Heat”, als je buitenspa deze instelling heeft. De instelling zorgt er namelijk voor dat het water automatisch wordt verwarmt als de temperaturen buiten  dalen. Zo wordt voorkomen dat het water bevriest. Heb je geen automatische optie? Stel je thermostaat dan in op “High/Hoog” en de timer op 15 minuten per uur.

 

Tip 2

 

Draai de lucht jets uit als je de buitenspa niet gebruikt. De lucht jets circuleren koude winterlucht in het warme water. Daardoor moet je spa meer energie gebruiken om het water op temperatuur te houden. Ga je de buitenspa gebruiken? Zet dan natuurlijk wel de jets weer aan!

 

Tip 3

 

Installeer een buitenspa thermische deken. Thermische dekens drijven op het warme water en zorgen voor extra isolatie. Zo helpen ze de warme temperatuur van het water in de buitenspa te behouden. Zorg daarnaast voor een deksel of cover als je niet gebruik maakt van je spa.

 

Tip 4

 

Controleer het waterniveau drie keer per week. Check of door verdamping het waterniveau niet onder de pomp is. Dat kan de spa namelijk beschadigen.

 

Tip 5

        

Gebruik je de winter niet? Zorg dan dat je het water uit de spa haalt. Zo voorkom je dat het water in de pijpen en leidingen bevriest.

 

bron: spablog

Reactie schrijven

Commentaren: 0