Welk saunatype ben jij?

Iedere saunabezoeker gaat met een andere reden naar de sauna. Er zijn drie soorten saunatypen te onderscheiden. De één komt er voor de pure ontspanning na een zware werkweek. De ander gaat naar de sauna omdat het de gezondheid van de huid bevorderd. En de laatste categorie bezoekt de sauna om de spieren na een heftige work-out te laten bijkomen. Wat voor saunatype ben jij? 


BEWUST TYPE

Jij kiest bewust voor de sauna omdat het je lichaam reinigt. Door middel van zweten wordt het lichaam op een natuurlijke wijze gereinigd. Ook zal je niet ‘even’ naar de sauna gaan. Je neemt ruim de tijd om het lichaam tot rust te laten komen.

Wanneer je een eigen sauna hebt, kan je verschillende geuren uitproberen. Op die manier kom je erachter welke geur bij jouw stemming past. Lavendel of citrus geuren kunnen je helpen ontspannen in gestreste situaties.


BEAUTY TYPE

Jij weet dat de sauna goed is voor de gezondheid van de huid en daarom zit jij er het liefst twee keer per week. Een gladde huid krijg je van een bezoekje aan de sauna. De sauna stimuleert je bloedsomloop en daardoor de zuurstofgehalte en de gezondheid van de je cellen.


SPORT TYPE

Jij vindt het heerlijk om na een stevige work-out bij te komen in de sauna. Lekker je spieren laten ontspannen en klaarstomen voor de volgende dag wanneer je waarschijnlijk weer gaat trainen. Eén tip: drink voordat je de sauna in gaat veel water om uitdroging te voorkomen.


In welk saunatype herken jij jezelf?

Reactie schrijven

Commentaren: 0